Edelliset vuodet

Tulli Block Partyn idea sai alkunsa Tampereen Arkkitehtuuriviikon keskustelutilaisuudessa 2014, jossa kaavailtiin tilapäisten toimintojen hyödyntämistä Tampereen kehitysalueilla.

Tullin alue on tunnettu ja perinteinen kauppa- ja tapahtuma-alue Tampereen rautatieaseman itäpuolella, joka ei ole vielä täysin kytkeytynyt keskustaan. Vilkkaasta toiminnasta huolimatta, alueen kadut ovat kuitenkin kuolleita; niitä leimaavat suljetut seinät, parkkipaikat ja lastauslaiturit.

DSCF0393

Tulli Block Partyn tavoitteena on tuottaa kerran vuodessa järjestettävä ilmainen, avoin ja osallistava tapahtuma, joka vahvistaa Tullin alueen identiteettiä yhteisenä, hauskana ja elävänä kaupunginosana. Tarkoitus on muuttaa takapihamainen alue yhdeksi päiväksi kaupungin ytimeksi, jonka katuja ihmiset käyttävät. Tulli Block Party pyrkii hetkeksi muuntamaan alueen pahimmat ja rumimmat kadunpätkät, lastauslaiturit ja suljetut seinät eläväksi osaksi aluetta – musiikin, teatterin, elokuvien ja muun taiteen keinoin.

Ensimmäinen Tulli Block Party järjestettiin 1.8.2015. Kahdeksalla lavalla nähtiin noin 50 ohjelmanumeroa, kaduilla palveli kymmenen kojumyyjää ja yhteensä esiintyjiä ja talkoolaisia oli lähes 150 henkeä. Koleasta säästä huolimatta arviolta tuhatpäinen yleisö löysi paikalle.

DSCF0426

Toinen Tulli Block Party järjestettiin 27.8.2016. Ohjelmaa tarjoiltiin kahdessatoista eri pisteessä. Katujuhlan keskiössä oli edelleen Tullin alue ja sen tarjoamat puitteet, mutta ohjelmaa löytyi myös sisätiloista. Pakkahuone täyttyi arcade-peleistä ja chiptune-keikoista, Moro Sky Barissa kuultiin akustista musiikkia auringon laskiessa taustalla, Passionissa nautittiin loistavasta DJkattauksesta ja Klubin näyttäville jatkoille jonotettiin loppuun asti. Musiikkia kuultiin laidasta laitaan 26 esiintyjältä ja 9 erilaiselta DJ-kokoonpanolta. Musiikin lisäksi nautittiin tanssista, runonlausunnasta, klovneriasta ja teatterista.

Kolmas Tulli Block Party järjestetään 26.8.2017, tervetuloa!

DSCF0519

 

Kuvat: Antti Kujala 2016